Hurdana husbolag har nytta och hur kommer man igång?

Hurdana husbolag har nytta av en renovering?

Alla sorters husbolag kan ha nytta av en energirenovering. Allra störst är nyttan i praktiken för höghus som är byggda före 2000-talet. I Helsingfors finns ungefär 260 000 bostäder i sådana våningshus.

Hur kommer man igång med en energirenovering?

Vi har sammanställt tips för energirenoveringar för bostadsägare och husbolag. Det första steget mot en smart och ekonomiskt lönsam renovering är at ta kontakt med stadens energiteam. En annan alternativ är en energiutredning. En energiutredning binder inte husbolaget till någonting, utan ger bara information om hurdan energirenovering man kunde ha nytta av.

Var kan man få hjälp med en energirenovering?

Staden erbjuder konkret hjälp för att göra det lättare för husbolag i Helsingfors att göra energirenoveringar. Staden har inrättat ett Energiteam inom byggnadstillsynstjänsterna, som ger husbolagen opartiskt stöd i alla skeden av planeringen av en energirenovering.

En expert från energiteamet kan exempelvis delta i husbolagets möten och hjälpa styrelsen med att utarbeta och utvärdera offertförfrågningar. Läs mer om energiteamets tjänster »

Energirådgivning för småhus erbjuds av HRM. På Motivas webbplats finns information för husbolag och tips om andra aktörer som ger råd.

Hittade du inte den information du letade efter? Om du har frågor kan du vända dig till stadens energiteam »