Hankimme Mellunkylän ja Malmin taloyhtiöille tuettuja energiatarkastuksia

Jätä yhteystietosi lomakkeella ja pysyt kuulolla

Kuka hyötyy ja miten aloitetaan?

Energiaremontista voivat hyötyä kaikenlaiset taloyhtiöt. Suurinta taloudellista hyötyä saavat käytännössä kerrostalot, jotka on rakennettu ennen 2000-lukua. Helsingissä on noin 260 000 asuntoa tällaisissa kerrostaloissa.

Miten energiatehokkuuden parantaminen aloitetaan?

Energiaremontin edistämiseen on koottu vinkkejä erikseen asunnon omistajalle  ja taloyhtiölle. Ensimmäinen askel kohti fiksua ja taloudellisesti kannattavaa remonttia on yhteyden ottaminen Helsingin kaupungin taloyhtiöiden energianeuvonnan energia-asiantuntijoihin.

Jos taloyhtiössä ei ole vielä ollenkaan mietitty energia-asioita, yksi mahdollinen etenemistapa on energiakartoituksen teettäminen konsultilla. Energiakartoitus kertoo, millainen energiaremontti olisi kannattava taloyhtiölle.  Jos energiaremontti tuntuu taloyhtiölle vielä liian isolta askeleelta, kannattaa tutustua pienempiin toimenpiteisiin tällä listalla.

Millaista apua energia-asioissa saa?

Jotta helsinkiläisten taloyhtiöiden olisi helpompaa tehdä energiaremontteja, kaupunki tarjoaa niille konkreettista apua. Kaupunki on perustanut taloyhtiöiden energianeuvontapalvelun, jonka energia-asiantuntijat jalkautuvat taloyhtiöiden puolueettomaksi tueksi energiaremonttien kaikissa vaiheissa. Kaupungin energia-asiantuntija voi pyydettäessä esimerkiksi osallistua taloyhtiön kokouksiin ja auttaa hallitusta tarjouspyyntöjen laatimisessa ja arvioinnissa. Lue lisää ja ota yhteyttä energia-asiantuntijoihin »

Helsinkiläisille pientaloille energianeuvontaa antaa puolestaan HSY.

Myös Motivan sivuilla on hyödyllistä tietoa taloyhtiöille sekä vinkkejä muista neuvontaa antavista tahoista ympäri Suomen.

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Voit kysyä lisää kaupungin energia-asiantuntijoilta »