Ota yhteyttä

Energianeuvontatiimi ryhmäkuvassa

Puolueeton ja maksuton taloyhtiöiden energianeuvonta

Helsingin kaupungin energia-asiantuntijat tarjoavat riippumatonta neuvontaa taloyhtiöille, jotka ovat kiinnostuneita selvittämään, miten taloyhtiössä voidaan parantaa energiatehokkuutta ja toteuttaa taloudellisesti kannattava energiaremontti.

Kaupungin neuvonta on ilmaista ja puolueetonta, ja se on tarkoitettu helsinkiläisille taloyhtiöille. Neuvonnasta vastaa taloyhtiöiden energianeuvontapalvelu.

Näin neuvomme ja autamme taloyhtiöitä

Neuvontaa saa remontin kaikissa vaiheissa ideasta toteutukseen. Energia-asiantuntijan voi esimerkiksi pyytää hallituksen kokoukseen tai yhtiökokoukseen. Asiantuntijat voivat myös perehdyttää taloyhtiötä erilaisiin energiaremonttivaihtoehtoihin tai kertoa toisten taloyhtiöiden onnistuneista esimerkeistä. Voimme auttaa esimerkiksi seuraavissa:

  • Alkuun pääseminen ja aiheeseen perehtyminen
  • Taloyhtiölle mahdollisten energiatoimenpiteiden alustava selvittely
  • Taloyhtiön saamien energiakartoitus- ja -urakkatarjousten arviointi
  • Sähköautojen latauspisteiden hankinnassa alkuun ja eteenpäin pääseminen

Energiakartoitusten ja -remonttien varsinaisesta tilaamisesta, toteuttamisesta ja maksamisesta vastaavat taloyhtiöt itse.

Helsinkiläiset pientalojen asukkaat voivat puolestaan ottaa yhteyttä HSY:n energianeuvontaan (aukeaa uudessa välilehdessä).

PS. Tietoa ja vinkkejä taloyhtiöiden energia-asioista saat myös tilaamalla Helsingin ja HSY:n yhteisen ”Energianeuvontaa taloyhtiöille” -uutiskirjeen HSY:n sivuilta.