Hankimme Mellunkylän ja Malmin taloyhtiöille tuettuja energiatarkastuksia

Jätä yhteystietosi lomakkeella ja pysyt kuulolla

Energiahanke yhtiökokouksessa – Näillä vinkeillä onnistut

Yhtiökokouskausi on taas täällä. Joka kevät yhtiökokouksissa äänestetään kumoon kannattavia energiahankkeita. Jotta taloyhtiössäsi ei kävisi niin, ota käyttöön energianeuvonnan viisi vinkkiä onnistumiseen.

Viestintä on tärkein osa energiahankkeen läpiviennissä yhtiökokouksessa. Kuva: Marek Sagobal

1. Järjestä infoilta vähintään 2 viikkoa ennen yhtiökokousta

Viestintä taloyhtiön osakkaille on kaikkein tärkeintä energiahankkeen läpiviemiseksi. Yhtiökokousta vähintään parilla viikolla edeltävä energiainfo tai asukasilta on tehokas keino tiedon välittämiseksi taloyhtiössä. Epätietoisuus energiahankkeesta tai liian kiireinen päätöksentekotilanne johtavat hankkeen kariutumiseen.

2. Hyödynnä yritysten asiantuntijoita ja materiaaleja

Kutsu yrityksen asiantuntija asukasiltaan kertomaan hankkeesta tai tarjouksesta tarkemmin. Pyydä yritykseltä helposti ymmärrettävät materiaalit ja malttia myyntipuheissa, sillä neutraalimpi esitystapa lisää luottamusta kuulijoiden keskuudessa. Parasta olisi, jos osakkaat saisivat kysyä kysymyksiä suoraan sellaiselta henkilöltä, joka olisi tulossa toteuttamaan projektia.

3. Hanki tarvittaessa ulkopuolinen puheenjohtaja

On tilanteita, joissa energiahanke herättää suuriakin tunteita taloyhtiössä. Joskus hanke esimerkiksi henkilöityy tiettyyn ihmiseen. Vaikeissa tilanteissa yhtiökokousta vetämään voi ottaa ulkopuolisen puheenjohtajan, esimerkiksi juristin. Puheenjohtajan lakiosaaminen lisää luottamusta päätöksentekotilanteeseen.

4. Puolueeton asiantuntija kokoukseen – kutsu energianeuvonta

Taloyhtiöiden energianeuvonta on helsinkiläisten taloyhtiöiden apuna yhtiökokouksissa ja energia-infoissa. Voitte kutsua energianeuvonnasta puolueettoman asiantuntijan kertomaan perusasioita energiaremonteista, keskustelemaan keskeisistä huolenaiheista ja luomaan yhteistä tietopohjaa keskustelulle. Toiveen osallistumisesta yhtiökokoukseen tai infoiltaan voi lähettää osoitteeseen energiaremontti@hel.fi sähköpostitse tai voit myös ottaa yhteyttä neuvontaan yhteyttä muilla tavoilla.

5. Energia-asiat ajoissa agendalle

Muistathan myös, että yhtiökokouksen asialistalle asiat tulee laittaa kahta viikkoa ennen yhtiökokousta, joten ole ajoissa! Mikäli olet vasta ehdottamassa energia-asioiden selvittämistä taloyhtiössäsi, tutustu ohjeisiimme.