Ilmoita taloyhtiösi: Malmin ja Mellunkylän taloyhtiöille tuettuja energiatarkastuksia

Helsingin taloyhtiöiden energianeuvonta hankkii Malmin ja Mellunkylän taloyhtiöille energiatarkastuksia, joissa selvitetään taloyhtiön energiajärjestelmien kuntoa ja sitä, miten energiatehokkuutta voitaisiin taloyhtiössä parantaa ilman suurempia investointeja.

Taloyhtiöiden energianeuvonta etsii Malmin ja Mellunkylän alueelta taloyhtiöitä, jotka kokevat olevansa energiatarkastuksen tarpeessa. Energiatarkastuksessa selvitetään taloyhtiön energiajärjestelmien nykytila sekä energiansäästömahdollisuudet ilman suuria investointeja. Energiatarkastuksessa tarkastaja käy taloyhtiössä paikan päällä ja tekee sitten tarkastuksesta raportin. Taloyhtiö saa energiatarkastuksensa raportin ja suositukset jatkotoimenpiteisiin itselleen hyödynnettäväksi.

Tarkastuksia hankitaan tuetusti neljälle taloyhtiölle. Hae mukaan 17.5.2024 mennessä alta aukeavalla lomakkeella, lomakkeelta löydät myös paljon lisätietoa. Jos kiinnostuneita on enemmän kuin paikkoja, valinnoissa painotetaan ensisijaisesti alueille tyypillisiä taloyhtiöitä, joissa ei ole tehty merkittäviä energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä.

Kustannukset ja alueet

Energiatarkastuksen kustannukset jaetaan taloyhtiön ja kaupungin kesken: Taloyhtiön osuus energiatarkastuksensa kuluista on 300 €, kaupungin tukiosuus n. 1000-2000 €.

Mellunkylään kuuluvat Kivikko, Vesala, Kontula, Kurkimäki ja Mellunmäki. Malmi ja Mellunkylä ovat osa Helsingin kaupunkiuudistusalueita, ja niihin kiinnitetään siksi erityistä huomiota: Lisätietoa kaupunkiuudistusalueista ja strategiasta kaupungin sivuilla